V-Twin Forum banner

Potrzebuję pomocy w dekodowaniu 10-cyfrowego numeru VIN silnika

66K views 138 replies 47 participants last post by  jcoffey562  
#1 ·
Ok, więc muszę zdobyć jakieś części do mojego roweru, a ponieważ jest to niestandardowa rama i mieszanka części Harley-Davidson, pomyślałem, że rozszyfruję numer VIN na silniku. Problem w tym, że to tylko 10-cyfrowy numer VIN i mam problemy ze znalezieniem informacji i wyjaśnieniem, który numer w skróconym 10-cyfrowym numerze VIN oznacza co. Więc pomyślałem, że mogę to tutaj opublikować i ktoś będzie na tyle ekspertem, żeby to wiedzieć.

Numer VIN na silniku to: BJLX031865

#3 ·
Ja również mam trudności ze zrozumieniem, w czym pierwotnie był mój silnik Evo, ale większym problemem jest ustalenie, w którym roku zbudowano moje Evo. Uratowałem ten silnik i motocykl z trawy i chwastów. Kupiłem go od właściciela posesji, ale on nie miał o tym pojęcia.
Rama jest z rynku wtórnego, więc... zdobycie części okazuje się trudne, ponieważ musiałem już odesłać kilka rzeczy.
Mój numer VIN na silniku to:
BJLS045179
Uważam, że BJ to FLSTC,
L oznacza silnik Evo 1340 cm3,
Nie jestem pewien, który rok oznacza S,
A następnie 045179 byłby numerem produkcyjnym.
Naprawdę potrzebuję informacji na temat tego silnika od eksperta... Proszę.

#7 ·
Mam ten sam problem. 10-cyfrowy numer silnika, wszędzie gdzie szukam, mówi, że nie istnieje, to numer silnika GGLV318838, dzięki za wszelką pomoc, wiem, że to stary wątek
GG = FXDS - CON (Dyna Convertible)

L = 1340 EVO

V = rok modelowy 1997

#12 ·

#29 ·
"FV" pojawia się jako M8 FLHT Electra Glide Standard.
Zgadzam się. Znalazłem te nowsze oznaczenia modeli i dodałem je do tego, co mam zapisane.

Problem z tym, że jest to numer dla M8 EG, polega na tym, że kolejne 2 cyfry, które oznaczają typ silnika i rok produkcji, powinny być literami zamiast cyframi. "4" i "7" nic nie znaczą z "FV".

Ponadto nie znam 121r. Wiem, że HD wyprodukowało 120 i 120R lata temu, ale nigdy nie były one dostarczane w żadnych modelach fabrycznych. Przynajmniej nie znam żadnych cyfr VIN, które by to odzwierciedlały. Były to silniki Twin Cam, więc w każdym razie nie miałoby to sensu w modelu M8. Nie znajduję żadnych kodów VIN dla 120, 120R ani 121r.

Może moglibyśmy dowiedzieć się więcej z kilku zdjęć reszty motocykla i silnika. Czy silnik ma być w oryginalnej ramie? Czy możemy dostać zdjęcie pełnego VIN?

#40 ·
Czy ktoś słyszał kiedyś o wyszukiwarkach? Nie ma 10-cyfrowego numeru VIN. Wszystkie numery VIN znajdują się na ramie od 1970 roku i mają 17 cyfr. Numery silników mają 10 cyfr. Czy naprawdę kupiłeś silnik, nie wiedząc, co to jest? Teraz znajdujesz tę stronę, szukasz takiego posta i zadajesz pytanie dotyczące numeru silnika. Następnie musisz wrócić do tego posta i mieć nadzieję, że ktoś udzielił ci wiarygodnych informacji, poświęcając czas na wyciągnięcie dla ciebie jednego z dekoderów numerów silników Harley. Odpowiedź możesz uzyskać w ciągu pięciu minut, robiąc to sam, a wszyscy inni mogą przejść do czegoś ważnego, jak czytanie wątków o oleju.