V-Twin Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Map Request: 2010 Iron 883 - PCV + Autotune. Pls

Hi,

I installed my PCV and Autotune to my 2010 Harley Davidson Iron 883. I have the Vance and Hines Staggered Short Shots and Screamin Eagle Heavy Breather on the bike so I chose map (15-009-006) from the Power Commander site as this best describes what I have installed on the bike.

I rode the bike for an hour and found a couple of issues.

The bike had several flat spots when accelerating as if the bike was hesitating when the throttle was engaged.

If I try to ride at a constant speed (20-30kms/hr) the bike is very rough and almost feel I need to accelerate so to smooth it out.

On deceleration the exhaust constantly pops. I understand some popping is unavoidable but this is actually quite bad.

Note: The bike idles fine at standstill and does not switch off.


I previously had the Scremin Eagle slip on mufflers with the stock air cleaner and stock ECU and had no issues.

I live in Australia so should I be using a different map than those on the CD/PC site or Is there a better map that would be suited for my bike?

Also I was under the impression the Autotune would adapt to the requirements of the bike and make any changes necessary.

Hope you could help.

Thanks :)
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #2
I took the bike out again this morning. After warming up the bike i gave the throttle a quick rev and it did not repond smoothly, with the engine reving out a split second after i let go of the throttle.

i was cruising at around 60kms/hr in 3rd gear and gave it a hit on the throttle and there was a definite delay before the bike responded. Almost like it was struggling to respond. It wasn't an issue with the gear i was in as some might suspect.
It's almost like it makes a whole lot of noise but doesn't actually go anywhere.

Once it picks up though it feel like it smooths out.

Hope someone is able to help.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #3 (Edited)
Please consider this thread resolved.

I could not understand why the bike was running so rough, and was having so many problems till I hooked up my laptop and read the trim tables.

They were all over the place to say the least, completely contradicting the map I downloaded from the power commander site. I eventually had to disable the autotune all together and ran without it.

The issues were being caused by a faulty Autotune module. On closer inspection to the main unit I discovered one of the wires in the main wiring loom was frayed.

Once it was removed the bike functions correctly.

thanks anyway
 
1 - 3 of 3 Posts
Top