V-Twin Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys,
I have a 21 Heritage Classic. I went with an aftermarket tail light assembly that required the use of an LED bulb instead of the stock filament one. After install, I was getting codes BMI and another code and the security light stayed on despite having the FOB. I talked to Harley they showed me how to clear codes and how to cycle the lights to re learn the new bulb. Codes went away and the security light went away UNTILL the moment I hit either the front brake lever or rear brake pedal it trips the security light on it is a steady light not blinking. Talked to Harley techs and really didn't' have an answer. Any ideas? (pic attached is the bulb I am currently using)
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #5 ·
For he last 8 years or so HD lites are operated by a body computer, which requires a certain amount of amperage draw so the computer can monitor the bulb and circuit. Changing to LED changes the draw and confuses the computer. Not sure but HD may be able to change the computer settings for led or a load balancer may be needed.
Ugh... so basically I have to take it in to have it serviced by a HD stealership?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Call Custom Dynamics and get their load balancer. They also have a module that will allow you to completely bypass the ECM and run multiple add-ons. Your having a CANBUS issue due to the voltage loss from the stock equipment being replaced. The CANBUS is VERY Sensitive. I'm running a complete set of LED's, full DVR for the front and rear cameras and the DIRTY AIR Ride. I have no issues!!
Ty I will give them a call 👍
 
1 - 4 of 4 Posts
Top