intermittent charging : V-Twin Forum: Harley Davidson Forums
» Sponsors

» Insurance
Go Back   V-Twin Forum : Harley-Davidson Motorcycle Forums > Technical Discussion Forums > Twin-Cam 96" Engine Technical Discussion
New User? Register Forgot Password

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-30-2009, 10:48 AM   #1 (permalink)
IronButt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Naples
Posts: 218
MarkCrain wants to know Dino or Syn?
intermittent charging

Riding home on my 07 Ultra I noticed the volt meter drop and idiot light come on. After a mile or two it started again. Went off and on a couple time then stayed charging until I got home. Is this normal when a regulator goes out or do I have a loose wire?
__________________
Mark Crain
MarkCrain is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-30-2009, 11:29 AM   #2 (permalink)
Discarded Crew Member
 
ktwillys's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: State of Confusion
Posts: 1,554
ktwillys wants to know Dino or Syn?
Quote:
Originally Posted by MarkCrain View Post
Riding home on my 07 Ultra I noticed the volt meter drop and idiot light come on. After a mile or two it started again. Went off and on a couple time then stayed charging until I got home. Is this normal when a regulator goes out or do I have a loose wire?

Nope not a normal function..

hopefully you have a regulator that is going bad.. but sounds more like a stator going out..
the symptoms are exactly as mine were when my stator fried on a trip..

good luck hope it is the regulator...
__________________
If it is too Loud, Ride Faster.


To be old and wise,
you must first be young and stupid......
Here's to old and stupid....

Orthopedic Motto
Screw it, Glue it, or Nail it..

DisCarded Crew


04 FLTRI
SE Welded/Balanced Flywheel
103 CI
CP Hi-Comp Pistons
Andrews 54G Gear Drive Cams
S&S Hi-Lift Valve Springs
Timken Conversion
Baisley SuperSTock Heads
V&H True Dual Headers
Bassani Slip-on Mufflers
T-Max Ignition System
Feuling Oil Pump
Custom Feuling Cam Plate

Last edited by ktwillys; 11-19-2009 at 08:06 AM.
ktwillys is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 04:50 PM   #3 (permalink)
Lifetime Premium
 
Coolmaker's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: South Carolina
Posts: 2,816
Coolmaker wants to know Dino or Syn?
Make sure the plugs on the bottom of the regulator are in all the way and snapped closed. Also, check to see if the bolts that hold the reg down are tight, as this would cause a ground issue. Loose battery cable can and will cause the same thing.
__________________
"Most of my money was spent on Motorcycles, Women, and Whiskey...The rest I just wasted"
Coolmaker is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 06:03 PM   #4 (permalink)
Premium Member
 
MaloloJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Northwest New Jersey
Posts: 136
MaloloJoe wants to know Dino or Syn?
My 07 RK rotor dropped a magnet and wiped out the stator. Had intermittent warrning lamps. Was a mess, look in the primary through derby for magnet stuck to the hardware. Smelled rank too. Don't mean to freak you out, but that's my story...
__________________
2007 Road King Custom
MaloloJoe is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 08:21 AM   #5 (permalink)
IronButt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Naples
Posts: 218
MarkCrain wants to know Dino or Syn?
I also noticed the key fob thing doesn't seem to want to let the bike start right away. My luck its a computer issue. No wonder I like my old shovel better
__________________
Mark Crain
MarkCrain is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 12:42 PM   #6 (permalink)
IronButt
 
adlerx's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Gazinta Rd. Rt. 7 Oreygone
Posts: 3,981
adlerx wants to know Dino or Syn?
Hope that baby is still under warranty, mine did that, fried the stator and regulator. $1200 fix, thankfully a week before warranty ran out...
__________________
adlerx is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 12:48 PM   #7 (permalink)
IronButt
 
hbmc's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: huntington bitch
Posts: 521
hbmc wants to know Dino or Syn?
just did mine.... there is a simple test to see if your charging system is working. Need a tester about 20 bucks. Manual will go over it pretty good for specs. Ground will def cause that too. If you lost a magnet you would hear a clunkity clunk in the primary. Like a blender breaking ice in oil. I bought both reg and stator for 130 and about 20 for the gasket and 5 for the new screws and 5 for the tube of RTV so about 160 to put both new parts in. (less time)
__________________

I may have been there and done that?

1991 flstf 'fat-boy
branch worked heads shaved .30
used titanium keepers on the heads too.

Crane Cam hydrolic adj p-rods 512 lift 322 duration

Mikuni smooth bore 4omm jetted/ float bowl ported out for heavy flow

2-1 White "E-pipe"

29 tooth Andrews pully
hbmc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 03:11 PM   #8 (permalink)
FNG :)
 
Join Date: May 2009
Location: Antioch Ca
Posts: 6
Wilkey65 wants to know Dino or Syn?
Start with the easy things like the plug at the alternator. You are having the same problems I had with my 2005 Ultra. It turned out to be a bad plug after 20,000 miles.
Wilkey65 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 07:49 AM   #9 (permalink)
CWO
Premium Member
 
CWO's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Maine
Posts: 31
CWO wants to know Dino or Syn?
Had this problem myself a while back - it was the connector for the regulator (the one that is mounted under the regulator). Cleaning, treating and reseating it worked. Worse case, put a slight twist in the pins to ensure positive contact. Of course, the quickest way to check is to squeeze the connector tighter together while idling and see if the headlight brightens or if your voltage climbs up to the 14.7 range.
__________________
2005 FLHT

95" KB 9.25 pistons (0.30 over)
9.7:1 static with milling
Big Boyz heads
Cometic .030 Head Gasket
Andrews 37g cams
180psi ccp
HD SE Billet camplate and pump
Mikuni 42 carb (22.5 pilot/160 main/50 accel/98 needle)
S&S IST ignition
M6 Tensioner
SE HD Clutch w/EZ Pull Ramp
Throttle-up Touring-Stabilizer
CWO is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
(C)2001-2012 V-twinForum.com All Rights Reserved (C)2001- V-twinForum.com All Rights Reserved
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum