Spark? : V-Twin Forum: Harley Davidson Forums
» Sponsors

» Insurance
Go Back   V-Twin Forum : Harley-Davidson Motorcycle Forums > Technical Discussion Forums > Electrical, Wiring and Lighting
New User? Register Forgot Password

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-22-2012, 04:54 PM   #1 (permalink)
Seasoned Rider
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ontario
Posts: 54
papachop wants to know Dino or Syn?
Spark?

06 injected Street glide

no spark
fuel fresh
hooked up to a good use car battery puts out 13v or so
fuel pump engages
CKP sensor good
map sensor new
coil new. Cant seem to get a reading at the connector for any power. Either while cranking or otherwise
starter new aftermarket engages
wires new installed a in line spark tester nothing tried wires both ways
plugs new
engine turns over freely
error codes cleared
wont start

had these codes before
p20061
pn 34309-06
61349-04

Any help would be appreciated

Last edited by papachop; 11-22-2012 at 07:39 PM.
papachop is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-22-2012, 07:30 PM   #2 (permalink)
IronButt
 
Tynker's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Pearland,Texas
Posts: 156
Tynker wants to know Dino or Syn?
Quote:
Originally Posted by papachop View Post
06 injected Street glide

no spark
fuel fresh
hooked up to a good use car battery puts out 13v or so
fuel pump engages
CKP sensor good
map sensor new
coil new. Cant seem to get a reading a the connector for any power. either while cranking or otherwise
starter new aftermarket engaes
wires new installed a in line spark tester nothing tried wires both ways
plugs new
engine turns over freely
error codes cleared
wont start

had these codes before
p20061
pn 34309-06
61349-04

Any help would be appreciated
You either have a bad emergency kill switch,or a pinched wire from it at the handelbars,or the CPS is bad,no mater how you checked it.
Tynker is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-22-2012, 07:37 PM   #3 (permalink)
Seasoned Rider
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ontario
Posts: 54
papachop wants to know Dino or Syn?
Checked the CPS by running a diagnostic through the speedo
Did not see any of the CPS error codes new or in history.
As for a pinch wire in the kill swich maybe you never know but the starter spins and engages the flywheel/cluchpack.
Its gotta be something.
papachop is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-23-2012, 04:43 AM   #4 (permalink)
The Anti-RUB
 
petrock's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,901
petrock wants to know Dino or Syn?
See my novelette in your other thread on this problem in the 88" engine section:

http://www.v-twinforum.com/forums/tw...t-no-bang.html

I doubt its the kill switch since the motor wouldn't turn over if the kill switch was bad. There are many reasons for no spark issues. Fuses, relays, broken wires... the list goes on.
__________________
Vivid Black '06 FXSTBI
SE Stage-II 95"
SE Stage-I A/C (Poor Man Edition w/ K&N Filter)
Python Staggered Exhaust w/ Quiet Baffles
HD Primary Chain Auto-Tensioner
SE Hydraulic Cam Plate & High-Flow oil pump
SERT

Wish List (in order of "Gotta Have It"-ness):
14" Ape/Gimp Hangers (have, but needs install)
Black Braided Throttle/Fuel/Brake/Clutch lines
Black Powdercoated Fork Sliders and Triple Trees
My Two Front Teeph
petrock is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-23-2012, 11:32 AM   #5 (permalink)
Seasoned Rider
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ontario
Posts: 54
papachop wants to know Dino or Syn?
Currently thinking that the no spark issue is cause by low compression due to the oil pump not working properly. Trying to find a way to test this theory as I have no experience with such an issue. It seems more plausible that the ECM is not sending the signal for spark due to low compression?
papachop is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-24-2012, 09:30 AM   #6 (permalink)
The Anti-RUB
 
petrock's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,901
petrock wants to know Dino or Syn?
Quote:
Originally Posted by papachop View Post
Currently thinking that the no spark issue is cause by low compression
No. Compression and spark are independent of each other. Combustion & Compression are related though. You can have the perfect amount of spark, but with no compression the gas won't ignite. The reverse is also true. You can have the perfect amount of compression, but with no spark the gas won't ignite.

Try to keep one thread for the same topic/problem, per the forum's FAQ. I linked to your other active thread on this problem previously, so anyone who reads this thread will find your other one and (hopefully) comment in the other thread and not this one.
__________________
Vivid Black '06 FXSTBI
SE Stage-II 95"
SE Stage-I A/C (Poor Man Edition w/ K&N Filter)
Python Staggered Exhaust w/ Quiet Baffles
HD Primary Chain Auto-Tensioner
SE Hydraulic Cam Plate & High-Flow oil pump
SERT

Wish List (in order of "Gotta Have It"-ness):
14" Ape/Gimp Hangers (have, but needs install)
Black Braided Throttle/Fuel/Brake/Clutch lines
Black Powdercoated Fork Sliders and Triple Trees
My Two Front Teeph

Last edited by petrock; 11-24-2012 at 09:40 AM.
petrock is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the V-Twin Forum : Harley-Davidson Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. WE WILL SEND A CONFIRMATION EMAIL TO THE ADDRESS YOU PROVIDE. If the email address is NOT VALID, you will not be given access to the system!
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 03:42 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
(C)2001-2012 V-twinForum.com All Rights Reserved (C)2001- V-twinForum.com All Rights Reserved
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum